Voor de
eerste keer solliciteren

Voor de eerste keer solliciteren

Heb je een lange tijd op school gezeten en op college of op de universiteit en ben je eindelijk geslaagd? Dan moet je natuurlijk kijken naar je vervolgkeuze, hier ga je kijken naar een leuke baan waar je kunt werken. Het is van belang dat de juiste keuze maakt omdat je hier vaak lang gaat werken. Zo is het dan belangrijk dat je werk vindt wat ook echt bij je past en waar je het natuurlijk leuk hebt. Online kun je hier veel over vinden en kan je op vacature websites kijken naar werkplekken die ook zoeken naar nieuwe werknemers. Als je er één gevonden hebt kan je hier solliciteren en heb je misschien wel de baan.

Hoe moet je solliciteren?

Als je een werkplek hebt gevonden die zoekt naar nieuwe werknemers kan je natuurlijk een e-mail sturen met een motivatiebrief en je cv. Echter vindt de werkgever het meestal wel fijn als je ook opbelt en uitlegt hoe en wat. Op deze manier voelt de werkgever ook aan dat je het meent en serieus de baan wilt hebben. In de motivatie brief beschrijf je duidelijk waarom jij wilt werken op deze plek en waarom jij denkt dat jij dit goed kan doen. In het CV staat alle belangrijke informatie over jezelf en kan je zelfs een foto van jezelf erbij doen. Op deze manier weet de werkgever precies wie je bent en dit vinden ze vaak belangrijk. Als dit allemaal in orde is wordt je uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek en moet je naar de werkplek komen. Het is dan van belang dat je er verantwoordelijk uitziet en kan je bijvoorbeeld een mooi pak aan doen. Ook is het belangrijk dat je informatie op doet over het bedrijf omdat de werkgever hier naar kan vragen.

Een goed curriculum vitae maken

Met een goed curriculum vitae (CV) kan je de werkgever goed informeren over jezelf. Hierbij moet alle informatie kloppen over jezelf en is een foto van jezelf ook belangrijk. Daarnaast kan je hier nog veel meer dingen inzetten, zo kan je jouw werkervaring hier in zetten. Dit doe je door je vorige banen aan te geven en welke werkzaamheden je hebt gedaan. Als je dit niet hebt kan je ook aangeven waar je stage hebt gelopen mocht je op school gezeten hebben. De werkgever kan deze informatie gebruiken om deze bedrijven te bellen en navraag te doen naar jou. 

MEER TE WETEN KOMEN

vakgebied
Toetsen
portfolio
Contract