Een pen als relatiegeschenk? Schrijf het niet zomaar af!

Relatiegeschenken zijn dat soort kleine cadeau’s die je bij mooie gelegenheden aan vrienden, familie of collega’s geeft. Je kent het wel: een grappige gepersonaliseerde mok, een koelkastmagneetje, een speciaal gedrukte t-shirt. Van die geschenken die even leuk zijn, een klein lachje opwekken en vervolgens ergens in een lade verdwijnen, weinig emotionele waarde dus. Maar onlangs ben ik hierover van mening veranderd! Tegenwoordig ben ik van mening dat je met een relatiegeschenk veel kan doen als je het maar goed uitkiest. Het klinkt misschien gek, maar ik vind dat een mooie pen kopen een perfect geschenk kan zijn!

Het juiste geschenk voor belangrijke gelegenheden

De reden waarom ik van mening veranderde is dat ik onlangs aanwezig was op de afstudeerceremonie van een goede vriend. Naast een diploma (uiteraard) kreeg deze van de universiteit ook een prachtige Parker balpen. Dat lijkt misschien niet erg opvallend, maar ik was desondanks een beetje jaloers zodat ik zelf tussen mijn oude spulletjes ben gaan zoeken: jawel, als geschenk bij de proclamatie van de lagere school jaren geleden had ik een dergelijke pen gekregen, we zijn tegenwoordig onafscheidelijk. Denk nu niet dat een pen enkel toepasselijk is bij afstuderen! Ik zal meteen duidelijk maken waarom een pen eigenlijk op elke situatie toepasselijk is.

Machtiger dan het zwaard

Je denkt misschien dat een pen juist een erg nutteloos geschenk is, we hebben tenslotte allemaal hopen pennen liggen die we al bijna nooit gebruiken. Maar dat is het nu juist: we hebben inderdaad allemaal hopen pennen liggen, waarvan de helft niet meer schrijft, telkens als we even iets moeten opschrijven is het zoeken naar een werkende pen. Stel nu dat je gewoon één heel degelijke, kwaliteitsvolle pen bij je hebt, waarmee je op gepaste momenten kan uitpakken. Altijd een pen op zak hebben is niet alleen handig, maar zo wordt het ook meteen een opvallend en origineel deel van je outfit!

Geef het een persoonlijke twist

Een mooie pen is dus al erg handig op zich. Maar voor een extra persoonlijk geschenk kan je bijvoorbeeld een speciale boodschap op de pen laten graveren naargelang de gelegenheid. Dat maakt het een nog interessanter voorwerp om eens aan je vrienden te laten zien. Daarnaast kan je ook eigen ontwerpen voor pennen massaal laten produceren, dat is iets leuk voor een bedrijf als merchandise. Ik kan het zelf persoonlijk nooit laten om op een expo of beurs bij elk infostandje een pen te gaan halen.

Het begin van een mooi verhaal

Ik ben dus zelf ook onlangs begonnen met constant een pen bij mij te dragen. Ik kan uit persoonlijke ervaring zeggen dat zulk een kleine gewoonte echt een wereld van verschil kan maken. De pen, die ik dus terug had opgescharreld uit mijn oude spullendoos, heeft nu oprechte sentimentele waarde en heeft het al langer uitgehouden dan eender welke andere pen die ik ooit al gebruikte. Ik beschouw hem nu als deel van mijn dagelijkse outfit, en er gaat niks boven het zelfvoldane gevoel wanneer ik hem kan bovenhalen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *