Contract tekenen bij je nieuwe baan

Contract tekenen bij je nieuwe baan

Als je aangenomen wordt op een nieuwe werkplek moet je vaak een contract ondertekenen. Hier moet je goed opletten op verschillende zaken die van een groot belang zijn. Zo moet je goed kijken of alles wel klopt in het contract, want hier kunnen namelijk verkeerde dingen inzitten. Zo kan het namelijk zijn dat jouw persoonlijke informatie in het contract niet klopt, dit kan een spellingsfout bijvoorbeeld zijn. Ook kan het zijn dat de uren in het contract niet kloppen of bijvoorbeeld het salaris. Als je deze fouten niet ziet en het ondertekend, is het vaak zo dat je hier vast aan zit. Neem dus altijd alle tijd om een contract door te lezen, zo kan je goed kijken naar de inhoud en eventuele fouten doorzien. Daarnaast moet je het contract ondertekeningen en dit doe je door middel van je eigen handtekening. Als je nog geen handtekening hebt kan je dit doen met je voornaam en natuurlijk je achternaam.

Verschillende contracten

Je hebt een hoop verschillende contracten die je kunt krijgen als je ergens gaat werken. Het liefst heb je een vast contract zodat je vast op het werk zit zonder dat je ontslagen kunt worden. Echter doet een bedrijf dit niet snel en krijg je eerst een ander contract. Zo kan het zijn dat je een contract krijgt met een binding van een aantal maanden of bijvoorbeeld een jaar. Dit werkt meestal als een proefperiode waarin ze kunnen zien hoe je werkt en hoe goed jij dit doet. Als je alles goed doet, heb je een hoge kans dat je een vast contract in handen kan krijgen. Bij sommige bedrijven is het zelfs zo dat ze alleen maar werken met studenten en nooit een vast contract aanbieden. Echter kan je niet meerdere keren een contract krijgen van een aantal maanden en ben je verplicht een vast contract te krijgen.

 

Weet je het wel zeker?

Weet je het wel zeker of je hier wilt gaan werken? Dat is de vraag die jij jezelf moet stellen voordat je een contract ondertekent. Je moet het natuurlijk wel leuk vinden om hier te werken voordat jij jezelf bindt aan een contract. Zo maak je vaak ook gebruik van een proefperiode bij het bedrijf. Zo kan je werkzaamheden uitvoeren en kijken of je het allemaal wel ziet zitten. Alleen als je het echt heel leuk vindt en jezelf hier zit in de toekomst moet je een contract ondertekenen.

MEER TE WETEN KOMEN

vakgebied
Toetsen
portfolio