Sollicitatie
procedure per vakgebied

Sollicitatieprocedure per vakgebied

Als je gaat solliciteren voor een baan is het wel handig om de sollicitatieprocedure te weten van de plek waar je gaat solliciteren. Dit ligt per vakgebied anders en iedere sector kan dit anders doen, hier kan je letten op de kleine dingen die wel heel belangrijk zijn. Zo kan je kijken naar dingen op je CV die beter moeten zijn voor een bepaalde baan. Ook kan het maken van een goede motivatiebrief verschillen per vakgebied en hier moet je opletten. Online kan je hier veel informatie over vinden en kan je precies alles zo aanpassen dat je zeker weten wordt aangenomen!

 

Sollicitatie
procedures

Zoals eerder gezegd kan iedere sollicitatieprocedure verschillend zijn per vakgebied, maar ook per baan. Zo kan het zijn dat je voor een bepaalde baan een toets moet afleggen of dat je getest moet worden voordat je aan de slag kan. Dit kan bijvoorbeeld in het leger zijn, hier moet je dan vaak een conditietest doen. Dit is een voorbeeld van een sollicitatieprocedure waarbij er gebruikt wordt gemaakt van een toets of een test. Daarnaast heb je ook andere mogelijkheden en wordt er alleen gekeken naar je motivatiebrief en naar je cv. Deze moeten dan goed in orde zijn mocht je willen aangenomen worden. Daarnaast heb je ook nog eens bedrijven die werken met een open sollicitatieprocedure. Hier kan je dan gelijk aan de slag en wordt er op deze manier gekeken of je wat waard bent voor het bedrijf. Dit kan je vaak terug zien in de horeca en hier wordt dan veel gebruik van gemaakt.

Sollicitatie gesprek

Bij de meeste bedrijven moet je op een sollicitatiegesprek komen. Dit komt doordat de bedrijven vaak kennis met je willen maken voordat ze je ook aannemen. Vaak betekent een sollicitatie gesprek al dat je door de procedure heen bent gekomen. Doordat het bedrijf heeft gekeken naar je motivatiebrief en je cv hebben ze ook daadwerkelijk interesse in je. Bij een sollicitatiegesprek moet jij jezelf ook goed voorbereiden, zo is het van belang dat je goed onderzoek doet naar het bedrijf. Je kan bijvoorbeeld kijken naar de producten die ze verkopen of waar het bedrijf voor staat. Dit is van belang omdat je vragen hierover kunt krijgen en de werkgever wilt dan vaak dat je deze kunt beantwoorden. Voor de werkgever is dit belangrijk omdat dit goed laat zien dat je ook motivatie hebt om voor het bedrijf te werken.

MEER TE WETEN KOMEN

Toetsen
portfolio
Contract