Kijken naar je portfolio

Kijken naar je portfolio

In bepaalde sectoren kan het moeilijk zijn om aan werk te komen. Dit kan komen doordat er veel concurrentie is die dezelfde baan als jou willen hebben. Hierdoor moet je jezelf onderscheiden van de concurrentie en moet je ervoor zorgen dat jouw sollicitatie manier helemaal in orde is. Ook kan je hier extra’s aan toevoegen die de kans op slagen een stuk hoger maken dan normaal. Een portfolio kan je hier goed bij helpen, hier kan je dingen in zetten over bijvoorbeeld verschillende projecten waar je aan gewerkt hebt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld wilt solliciteren als architect. Zo kan je laten zien wat je allemaal kan en wat je ervaring hier in is.

Opmaken van je portfolio

Je vraagt je misschien wel af hoe jij je portfolio moet maken en moet opmaken. Dan kan je kijken naar verschillende manieren waarop jij dit kan doen. Zo kan je dit in een Word Bestand maken met een mooie format, maar kan je ook kijken naar het maken van een website. Vaak is dit dan een persoonlijke website die je makkelijk kan delen met andere. Hierin schrijf je alles over jezelf en kan je een selectie maken van de projecten waaraan jij hebt gewerkt. Als je geen projecten hebt om te vermelden kan je het ook gewoon over jezelf hebben. Zo kan je bijvoorbeeld laten zien wat je sterke punten zijn, maar kan het ook handig zijn om je minder sterke punten te vermelden. Dit laat zien dat je ook zelfreflectie hebt en niet alleen de goede dingen over jezelf kan opnoemen. De werkgever kan dit wellicht waarderen omdat de werkgever ook weet dat niemand perfect is. Daarnaast kan je ook schrijven over je vorige banen en wat je ervaring hiervan is. De taken die je hier hebt uitgevoerd zijn in principe ook dingen die je in je portfolio kan laten zien.

Kijk naar vacatures

Als je een bepaalde baan wilt in een specifieke sector dan moet je goed kijken naar je opties. Zo heb je waarschijnlijk meerdere plekken waar je kunt solliciteren en hier moet je goed naar kijken. De eisen zijn vaak van belang en hier kan je kijken of je deze ook hebt. Zo kan een werkplek zeggen dat je minimaal een hbo-opleiding afgerond moet hebben voordat je hier daadwerkelijk kunt werken. Als je niet aan deze eisen voldoet, is er een lage kans dat je aangenomen wordt, vooral als er veel concurrentie is.

MEER TE WETEN KOMEN

vakgebied
Toetsen
Contract